Wonderton is een verzamelplek van verschillende onderwerpen, die geplaats worden in diverse tijdlijnen. De basis van dit alles is een overzicht van wat ik heb gedaan in het leven – D!Dit. Mijn levenservaringen zijn het uitgangspunt van de andere onderwerpen die behandeld worden op WondertON. Zo ben ik bijvoorbeeld jarenlang  verslaafd geweest en was ik tijdens mijn pogingen te stoppen met drugs wanhopig op zoek naar God. Ik groeide op in de binnenstad en tijdens mijn jeugd was ik een kleine boef, met de ambitie om een gangster te worden. Gelukkig is dat laatste geen realiteit geworden, maar heb ik altijd een focus gehad op – meer – geld. Al met al hield ik er een behoorlijke destructieve leefstijl op na en door middel van zelfhulpboeken, therapieën, workshops, trainingen, liefdevolle relaties en zelfonderzoek heb ik mezelf opnieuw uitgevonden. En dit wil ik met jullie delen. Hierbij een opsomming van de categorieën die aan de orde komen op WondertON:

D!Dit

We leven in een tijd dat het persoonlijke verhaal steeds belangrijker wordt. Via sociale media delen we wat ons bezig houdt en laten we – meestal oppervlakkig – zien wie we zijn en wat we eigenlijk willen. D!Dit is een vorm van ego-journalistiek, waarbij ik mezelf en de mensen uit mijn verleden uitlicht om een beeld te geven van de tijd waarin we leven.

Show me The Money

Geld is waar de wereld om draait en veel mensen zijn hier op gefocust, maar de meeste weten eigenlijk niet precies wat geld is. Je zou het in eerste instantie niet zeggen , maar om geld echt te begrijpen is heel complex en daar is deze website niet voor. Toch willen we je op weg helpen op Show me The Money en een globaal beeld geven wat geld eigenlijk is en wat er allemaal bij komt kijken.

Street University

Op straat gelden er andere wetten en regels dan op school of universiteit. Hier geldt het recht van de sterkste en ben je gericht op overleven. Het leven van de straat lijkt voor sommige heel romantisch en stoer, maar als je het echt gaat onderzoeken zie je dat het een doodlopende straat is. Op Street University krijg je les hoe je het straatleven kunt ontstijgen.

UP2YOU

Wij mensen zijn gewoonte dieren en onze directe omgeving is van invloed op wie wij zijn en wat we gaan worden. Het is daarom goed om te kijken naar wat je gewoontes zijn, want sommige gewoontes worden uiteindelijk verslavingen of zijn op een andere manier schadelijk en destructief. .

ALL1

Hoe is het mogelijk dat er zo veel religies zijn die allemaal denken dat zij de enige en echte waarheid zijn? Hoe kan het dat mensen geloven in een boek dat eeuwen, soms wel meer dan 100 jaar, geleden geschreven is?  Ik weet het niet! Wat ik wel weet is dat we allemaal mensen zijn en dat er een onderscheid is tussen natuur en cultuur. En toch is alles 1.

newSTARt

WondertON gaat terug in de tijd en is een project wat nog lang niet af is. Op newSTARt blog ik over de voortgang van het project.