Wie ben ik en wat wil ik eigenlijk? In mijn ogen de twee belangrijkste en interessantste vragen in een mensenleven. Want ben je wat je doet, je werk of een liefhebberij; of ben je juist wat je denkt en voelt en hoe je er uit ziet; of word je ‘zijn’ meer bepaald door de mensen met wie je omgaat en je levensstijl? We identificeren ons met van alles en nog wat, maar dat wil niet zeggen dat je dat ook daadwerkelijk bent. Meestal is het iets wat je hebt; je hebt … een baan of een auto. Allemaal status … of juist niet. Je lichaam, je denken en voelen, je emoties zijn allemaal dingen die je bezit, het zijn vormen die bestaan in tijd en ruimte en dat is niet wat je bent. De kunst is het verschil te zien tussen hebben en zijn.

En ik weet (soms) heel goed wat ik wil of waar ik zin in heb, maar is dat dan ook wat ik – eigenlijk – wil? We worden allemaal beïnvloed door ideeën en concepten en zijn van alles gaan geloven over onszelf, elkaar en de wereld waarin we leven. We leven onze gewoontes en verwachtingen. Maar is het ook waar? Wanneer is iets mijn wil en wanneer is mijn wil gemanipuleer door invloeden van buitenaf? Ik weet het niet, ik vind het moeilijk. Daarbij is alles is relatief en onze kijk op het leven is subjectief. Iedereen leeft zijn eigen waarheid. In ieder geval wil ik mijn zoektocht naar deze twee levensvragen delen op WondertON. En het antwoord vind je tussen de regels. Je kijkt naar mij in een online spiegel.

Op WondertON laat ik zien waar ik vandaan kom, wat ik heb meegemaakt en wat en wie mijn leven heeft beïnvloed. Waarom ik dit doe? Omdat ik het leuk vind. Omdat ik dankbaar ben dat ik leef – het is een wonder. Maar ook omdat ik een tijdsbeeld wil laten zien, een inkijkje in een mensenleven die de overgang heeft meegemaakt van de 20ste naar de 21ste eeuw. En ik doe het ook een beetje uit ijdelheid – ik pronk met mijn ego, zoals een pauw met zijn veren. Ik wil gezien worden, zodat ik ook jou, de ander, echt kan zien voor wie je werkelijk bent en begrip kan hebben voor wat je eigenlijk wilt. Daarbij realiseer ik me, dat mijn verhaal, mijn ego, mijn ijdelheid vergankelijk is – het gaat voorbij. Toch koester ik mijn herinneringen en de mensen die van betekenis zijn geweest in mijn leven. Ik zie WondertON als een levenskunstwerk.

Door mijn verhaal te doen en te delen met de wereld, laat ik mijn verleden los. Het is afrekening met dat wat achter me ligt en een grote schoonmaak – een nieuwe start. Uiteindelijk gaat WondertON niet alleen maar over mijn leven. Ik neem mezelf als uitgangspunt, maar de mensen om mij heen, nu en in het verleden, zeggen veel over ‘wie ik ben en wat ik eigenlijk wil’. Ik ga deze mensen betrekken bij dit project en zij kunnen interactief een bijdrage leveren aan de website en/of eventueel hun wonderlijke levensverhaal delen op WondertON. Het wordt dan een Facebookpagina, alleen wat minder oppervlakkig. Ik wil er – samen – iets moois van maken; een ton vol verwondering.

WondertON bestaat zes categorieën (of Hoofdstukken).  H6 = de Basis (want zij geloofd in mij).  Elke categorie heeft zijn eigen tijdlijn op de website. Hierbij een overzicht van de verschillende categorieën:

  1. Me, Myself & I

boeken | gebeurtenissen | muziek | nieuws | selfies/portret | Sport | tv/film | uitjes/feestjes | vakantie/reizen

  1. Relaties

best-friend | family | friend | girl-friend

  1. School/Werk

projecten | school/studie | werk

  1. Wonen
  2. Crea/Art

crea/project | schilderijen | tekeningen

  1. Zwartboek